BLOG

A 2022-es esztendőről egy valamit biztosan el lehet mondani, mégpedig azt, hogy nem unatkoztunk. A nyári kánikula kellős közepén kasztrálták a kisadózó vállalkozások tételes adóját a KATA adónemet. Fura ezt pont egy női névvel fémjelzett adónem rövidítéséről leírni, de így történt. A talpon maradt vállalkozóknak új fogalmakkal kellett...

Napjainkban nagyon fontos a digitális adataink védelme, mert azok folyamatosan veszélynek vannak kitéve a vírusoknak, rosszíindulatú hackerek támadásainak! Éppen ezért fiókjainknál, ahol csak lehetséges érdemes bekapcsolni a kétfaktoros azonosítás lehetőségét!

Fekete öves átalányadózó szeretnél lenni? Érdekelnek a részletek? Nézd, vagy hallgasd meg első podcast epizódunkat.

Sziasztok! A jövőben itt podcast jellegű beszélgetéseket fogok közzétenni. Próbálok mindig érdekes témákat hozni nektek. Az első ilyen podcast széria az Adózna.hu-tól Morvai Natália okleveles adószakártővel készül a mostanában oly aktuális, vállalkozókat érintő változásokkal kapcsolatosan. Azon belül is pedig a 2258-as bevalláson érvényesíthető...

Használod az EBEV portált? Rendszeresen vagy esetleg csak néha? Akkor ezt a videót neked ajánlom! Bemutatom benne az új ügyfélportált az ÜPO-t. Érdemes megismerkedni vele közelebbről is, mert egyszer a távoli vagy nem is oly távoli jövőben ez az oldal fogja váltani az EBEV portált.

Bizonyára nem jön el mindenki életében az a nap, amikor ki kell töltenie egy 58-as bevallást, de akinek igen, annak meg kell küzdenie Ivánnal a rettegett 58-assal. :D

Új hónap, új adatlap verzió! Frissült a jogszabályi változásoknak megfelelően a 22T101E adatlap melyen tudsz nyilatkozni, hogy milyen adózási formát választva szeretnéd folytatni vállalkozói tevékenységedet a régi KATA kivezetését követően.

Sok esetben nagyon hasznos ha tudod, hogy hol és hogyan keress információkat jogalanyokról (cégekről, válallkozásokról, stb). A tudás hatalom, a tájékozttság pedig nagy kincs! Nézd meg az alábbi rövidfilmet, hogy partnered adatait hogyan tudod a legegyszerűbben lekérdezni.

Ha már nem vagy KATÁS, akkor bizonyára Te is választottál valamilyen más adózási formát! Ekkor azonban záró bevallást kell készítened a KATÁS időszakod adóügyi záró akkordjaként!